måndag 13 juni 2011

Fisksoppa

Idag har vi ätit fisksoppa och vitlöksbröd här hemma till middag. Vi bjöd in Lucas mormor och morfar också och det tror jag uppskattades. Receptet har jag fått av mamma och det är superenkelt och jättegott.

1 pkt torsk
2 brk hela konserverade tomater
½ flaska vitt vin
1 liter vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 brk hela konserverade champinjoner
räkor
cayennepeppar
svartpeppar
salt
3 st gula lökar
2 pkt saffran
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor

Fräs den skivade löken mjuk i olja i en stekpanna tillsammans med saffran. Lägg över allt i en kastrull och slå på tomater, vatten och vin. Tillsätt tomatpuré, vitlök, buljongtärningar och de torra kryddorna. Rör om och koka i ca: 30 minuter tills löken blivit mjuk. Skär torsken i bitar och låt den sjuda i soppan i 10 minuter. Häll i räkor och champinjoner och låt bli varmt. Serveras med vitlöksbröd och aioli.

Testa ni också!

2 kommentarer:

Emma sa...

Mamma brukar göra en liknande fisksoppa och jag tycker det är så gott, men så fort jag gör den själv smakar den inget alls.. Vet inte vad jag gör för fel, ska nog testa ditt recept nästa gång!

Sv: Åh, vilken lyx att bo gratis på hotell! :) Då kan man ju verkligen unna sig det nån gång i bland.. Jag är verkligen inte van vid att dricka och jag drack egentligen inte särskilt mycket heller, men däremot är det första gången på väldigt länge som jag drack mer än ett glas rödvin så jag antar att det är vinets fel. ;) Annat vin kan jag dricka mer av utan att må sådär..
Nåja. Har inga planer på att BLI van heller, haha. :P

Mormor sa...

Mormor och morfar uppskattade verkligen måltiden. Det var jättegott!