tisdag 28 juni 2011

17 månader...

...gammal blir min lilla plutt idag. Jag undrar vad jag gjorde innan han föddes? Kan inte riktigt minnas. Det enda jag kan konstatera är att livet är både roligare och lyckligare med Lucas i det. Honom skulle jag inte byta bort för allt i världen.

Idag har vi varit och badat. Grensholm blev det för andra gången i år. Idag var även Sofia och Johan med och Sara och barnen samt Lucas mormor och morfar. Vi stannade i tre timmar innan det var dags att packa ihop och åka hem och väcka pappan. Tre nätter kvar sen tar vi semester på RIKTIGT!

På tal om semester så gjorde vi idag den allra första riktiga "semester-utflykten". Inte så lång utan bara till Sörping för att avnjuta en middag på Å-caféet. Det kändes somrigt och härligt och Lucas är så lätt att ha med sig. Korv och pomme fick han och det kostade hutlösa 65:-. Men är det semester så är det!


Jag testade på att göra ägg- och mjölkfria pannkakor idag. Hittade ett recept på allergimat.com som jag tyckte verkade bra.

3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl vatten
100 gr smält margarin (mjölkfritt el mjölk-sojafritt)

De blev väldigt tjocka och fula men smakade nästan precis som vanliga pannkakor. Man är även tvungen att äta de nygräddade för annars blir de stabbiga och konstiga märkte jag. Den enda nackdelen i det hela var att Lucas inte gillade dem alls. Han har aldrig ätit pannkakor så jag antar att det inte riktigt är hans grej...synd..för jag ÄLSKAR det!

1 kommentar:

Emma sa...

Härligt med semester! Det är nästan de där små utflykterna som ger mest tycker jag, särskilt de spontana. :)

Sv: Jo, jag har ju övningskört mc i tre år men i år har lämpet gått ut och jag har inte haft möjlighet att förnya det. Dessutom är det allt svårare att få tillfälle till att övningsköra när man har två barn - inte så lätt alla gånger att kunna "lämna bort dem". Så, jag tänkte att jag förnyar det nästa år och då har jag förhoppningsvis även råd att ta kortet! :)

Ang microlax så bär det emot att ge det men självklart vet jag att jag kan om jag måste.. :) Jag har inte funderat så mycket på det där med mat än, men eftersom han helst inte ska äta vitt mjöl heller så blir allt så väldigt mycket krångligare. Han får äta "ren" mat i princip - kött och potatis o grönsaker..