torsdag 9 juni 2011

Godisbegär

Mitt godissug har innfunnit sig igen. Det är asjobbigt! Det går liksom aldrig över och jag som försöker hålla igen lite vill inte äta sötsaker varje dag. Är det nån som har nåt råd att ge? Äta regelbundet, borsta tänderna, ta en frukt..ingenting funkar. På jobbet blir det lite knasigt med maten också. Det är inte alltid man hinner äta och inte heller alltid det finns nån mat kvar till oss som har lunch sent. Därför händer det att man "småäter" lite emellanåt på stående fot för att klara dagen. Inget bra. Tro mig, jag vet! Orkar dessutom inte träna som jag borde..jag är helt död och huvudet sprängs snart. Nej, ge mig sömn och massa energi för morgondagen!

6 kommentarer:

Thereze sa...

Frysta hallon är det bästa snackset EVER!

Mormor sa...

Du har ju själv talat om vad som är felet. Det går för lång tid mellan måltiderna! Då blir blodsockernivån låg och kroppen vill kompensera med att föreslå att du äter lite sött. Inte konstigt alls!

Tips: Köp nägra Allevo bars med lågt GI, som du kan äta när du jobbar. De smakar dessutom choklad, mums!

Emma sa...

Sv: Neeej, du behöver inte känna dig träffad! Faktum är att "släkten är värst" du vet, och det är nog det som grämer mig mest.. Att jag alltid kommer jämföra mina ungar med "hennes". Hm. :/

Sofia sa...

Vet precis hur du känner, jag är ju själv en riktig sockerpundare. :) Men det bästa är nog, det här antar jag att du inte vill höra egentligen, att sluta dricka cola. Visst att det är light men även om det inte är "riktigt" socker så reagerar kroppen på samma sätt och sockersuget hålls levande. Jag äter ju som bekant en hel del godis och glass, men sedan jag gick över till Loka måste jag säga att sockersuget har minskat drastiskt. Tidigare kunde jag sitta på jobbet och känna att jag kunde döda för en påse Ahlgrens bilar eller en Snickers. Visst att det händer ibland fortfarande men dricker jag en Loka eller två brukar det avta. ´Nu är jag ju medveten om att kolsyrat vatten kanske inte är det bästa för tänderna, men i valet av 3 hg godis eller lite mineralvatten så väljer jag det sista. Om jag ska komma med något konkret tips så är det ju just det där med att hålla blodsockernivån jämn, alltså äta ofta, och då något som inte innehåller massa socker eller andra snabba kolhydrater. Maria på mitt jobb har varit hos en dietist och fick rådet att ha lite mandlar att käka mellan målen. De är ju bra och går att ha i fickan. Man ska väl inte vräka i sig med tanke på kalorimängden men några stycken brukar man ju bli nöjd på. Mandlar innehåller massa magnesium och bra fett och dessutom sägs det just hålla ner blodsockret. Jag har inte testat själv men det låter som en bra idé tycker jag.

Sofia sa...

Oj då, världens längsta kommentar typ...

Sara sa...

Ät godis för bövelen. Var noga med tandborstningen och bränn lite fett någon gång ibland.