tisdag 7 juni 2011

Vårdcentralen

Inatt bestämde jag mig för att det var dags för ett läkarbesök för Lucas. Jag sov nog ungefär 2 och ½ timme allt som allt och är mer som en levande död nu på kvällskvisten. Lucas hostade så det lät som om lungorna skulle följa med och resultatet blev mycket skrik och tårar. Dock inget kräks då han inte ätit något på nästan hela dagen. Ögonen kletade igen så att han inte ens kunde öppna ögonlocken ordentligt. Brännande het på hela kroppen och massor med snor i näsan. På allt detta hade han även värmeutslag över hela ryggen som han kliade och kliade på tills det blödde.

Summan av kardemumman blev då alltså ett besök på vårdcentralen. Nichlas fick ta detta då jag varit på jobbet 05.30-15.00 . Lucas har som misstänkt ögoninflammation och en ilsken virusinfektion som resulterar i svullna mandlar och ont i ena örat. Lite rossel i lungorna men som tur är ingen LUNGINFLAMMATION! Inatt så låg jag och tänkte på alla möjliga hemska saker som han kunde ha. Hjärhinneinflammation och grejer och nu känns det skönt att veta att det faktiskt bara är virus som för hoppningsvis lite medicin ska ta kål på. 1000:- kostade kalaset på apoteket. Mest för att vi tog oss råd till en termometer som faktiskt funkar och visar rätt. Den kostade sexhundra! Nässpray, ögondroppar och hostmedicin följde också med hem. Nu blir det spännande att se om mamman får någon sömn inatt och om han är på bättringsvägen imorgon. Jag vet nån som längtar efter att få bli tillräckligt frisk för att få gå ut och leka. Lucas har pekat på dörrarna här hela dagen stackarn.

Imorgon blir det lååång dag på jobbet. Jag är förmodligen inte hemma förrän fem. Men sen är jag ledig på torsdag..me like!

Förresten! Cykelturen igår blev lyckad..1 timme och 15 minuter var jag ute och trampade..

1 kommentar:

Emma - mamma till två vildar sa...

Köpte du örontermometer? för det är en dyr historia.. :) men bra, tycker jag..

stackars Lucas, hoppas han mår bättre snart. inget kul för någon att vara sådär dålig.. :(