tisdag 17 maj 2011

Sjukstuga

Idag när jag kom hem från jobbet låg Lucas utslagen i pappans knä och sov i soffan. Han var illröd i ansiktet och kanonvarm. Nästan 39 graders feber har lillplutten haft idag. Det känns lagom kul att spendera hela dagen på jobbet imorgon när man vet att Lucas är hemma och är sjuk. Skönt dock att pappan är hemma och kurerar honom. Då vet jag ju i alla fall att han har det bra. Inte lätt att vara liten och dålig. Mormor och morfar var här en sväng förut och Lucas gjorde sitt yttersta för att orka leka. Han däckade till slut i mormors knä och strax efter sex fick han lägga sig i sin säng. Jag håller tummen för att han får en god natts sömn och mår mycket bättre imorgon.

Glömde ju skriva i förra inlägget att vi varit på badhuset och lekt. Tredje gången Lucas är där och jag tror minsann att han börjar bli varm i kläderna. Han hamnade under vattnet fem gånger men reste bara på sig, gnuggade vattnet ur ögonen och fortsatte leka. Inte ett ljud sa han. En riktig fena på det här med att bada vill jag lova!

3 kommentarer:

Mormor sa...

Stackars lille Lurre. Jag hoppas han snart blir frisk!

Sofia sa...

Ja, stackars liten. Hoppas han kryar på sig!

På tal om att bada så är jag inte förvånad att Lucas gillar det. Han har ju att brås på menar jag. Hans mamma var ju alltid flera timmar i vattnet när det vankades utflykt till Grensholm, och henne fick man ju nästan dra upp när det var dags för hemfärd.

Elin sa...

Sådan mor sådan son alltså?=) Mmm, kan nog stämma..jag gillar fortfarande vatten skarpt!