måndag 16 maj 2011

Flygande Jakob

Idag stod Flygande Jakob på menyn hemma hos oss. Kycklig, banan, jordnötter, grädde, chilisås och bacon är en oslagbar kombo. Gjorde en egen åt Lucas i vanlig ordning och fick tillfälle att använda mig av en ny produkt som jag hittat i den "mjökfria" avdelningen i affären:

Carlshamns produkter är de bästa som jag hittat. Det mjökfria smöret äter vi allihop här hemma nuförtiden. Hursomhaver så blev jag väldigt förvånad när denna produkt, som utger sig för att vara ett "substitut" för typ grädde, var trögflytande i paketet. Eller egentligen inte ens det utan mest som en massa som kan liknas vid ännu inte stelnat gips. Men jag körde några varv med elvispen i det och vips så blev det krämigt i konsistensen. Det smakade helt okej med bara en liten bismak av gräs och med chilisåsen i blev det ännu bättre. Lucas åt en stor portion till mammas glädje och jag höjer än en gång Carlshamns mejeri till skyarna. Underbart att hitta något som funkar.

3 kommentarer:

Mormor sa...

Kanske man kan blanda med vanilj och få falsk vaniljsås. Det kanske tom går att frysa vispen och få glass. Man kan ju blanda i några bär eller lite citron för att få smaksättning. Jag ska köpa hem ett paket och prova!

Sofia sa...

Flygande Jakob är en av mina favoriträtter!

Elin sa...

Mormor..du är full av idéer. jag tror mycket på det där med att blanda med bär eller så o stoppa i frysen. Det är säkrt kanongott. Dock finns det ju faktiskt rätt god mjölkfri tofu-line-glass redan när han blir lite större..testa och återkom!=)