tisdag 3 november 2015

I-landstrubbel

Då börjar vi lacka mot vinter igen då. Snö, slask, regn och minusgrader och det är således hög tid att börja rusta kidsen för det som komma skall. Lucas har sina Didrikson-kläder som vi investerade i förra året. Sådana här termobyxor som man kan knäppa ihop med jackan i midjan runtom så det blir som en overall. Overall ville han inte ha ens förra året så i år går det verkligen fetbort. Synd det. För overall är väl ett supersmart påhitt? Hursomhelst är de i storlek 120 och har en sådan här "expander-funktion" som gör att man kan utöka längden i ben och ärmar. Jag räknar blankt med att han ska kunna använda kläderna i år igen. Skor är det värre med
Storfoten har blivit snäppet större och jag tror att det är en storlek större än förra året som gäller. 31 eller 32. Förra årets kängor och snowjoggings är i storlek 30. Vi ska se till att mäta hans fötter ordentligt nästa gång vi är i nån skoaffär. Synd om han vuxit ur dem.för de är näst j till oanvända och i väldans fint skick. Det är med skor tycker jag är svårt. Lucas har rätt breda fötter liksom sin mor och far vilket medför att alla modeller inte passar. Det vill till att de går att öppna ordentligt för att Storfoten ska kunna glida ner i stöveln. Jag vill dessutom att de harmlite högre skaft för att förhindra att snö letar sig ner i strumporna. Det är otäckt. Jag har dessutom nästan som krav att det ska vara ett par dojjor med gore tex. Riktigt varmt fodrade och ordentligt vattentäta. Mm. Det är inte många pjucks som lever upp till mina krav inte. Och Lucas har ju sina egna idéer som vad som är snyggt och inte trots sin ringa ålder. Vi får se vad vi hittar på.
Sen har vi minstingen i familjen då som kämpar på med det här att lära sig gå. Det går framåt och innan 1,5-årsdagen är nog saken biff. Men det vill ju sig till att det hon har på fötterna vid utomhusvistelse ej är för tungt. Det ska vara en lätt och smidig modell på skon men samtidigt måste den ju vara tillräckligt varm och gärna hålla mot väta. Hon har fortfarande gympaskor på sig nu. Hon är ute så korta stunder på förskolan tänker jag och hellre sköna gympaskor som hon kan röra sig i än tunga stövlar som åker av. Men snart blir det för kallt och då måste vi tänka om även där.
En annan som har problem med skor är jag. Jag passar inte i kvinnliga stövlar och stövletter. Jag är en riktigt gympaskosnörd som verkligen tycker att komfort ligger högst på listan. (Jag hade ballerinaskor på mitt bröllop) Samtidigt vill jag ha en vinterskor som är lite feminin och snygg till jeans men kanske också till tights. Jag hajar grejen med att ha halva garderoben full med skor, för ju fler desto lättare vid olika tillfällen och outfits, men nu har jag bara råd med (eller vill bara lägga pengar på) ett enda par vinterskor. Nä, man skulle vara kille. Grabbiga skor är.så mycket snyggare!!

1 kommentar:

Sofia sa...

Köpa ett par kängor från Ecco till Leia! De är ganska nätta och lätta jämfört med de flesta vinterkängor. Mille hade ett par kängor från Ecco sin andra vinter och de var toppenbra. Till Felix har jag köpt ett par Viking-kängor i år, det var ett sånt himla bra pris på dem nämligen, annars är ju Viking ganska klumpiga av sig och det kanske inte är det bästa för små barn. Fast Felix går ju så pass bra så jag tyckte inte det gjorde något. Vill du inte lägga massor på skor till Leia, kolla om du kan hitta några Ecco-kängor på Tradera! Man kan ju ha tur och hitta helt nya och oanvända.