tisdag 9 augusti 2011

Ge mig hjälp och inspiration, tack!

Vi har väl alla någon eller några erfarenheter vad det gäller hotell och hotellfrukost? Därför vädjar jag nu till ALLA mina trogna läsare. Om Ni bodde på hotell vad skulle Ni vilja se på frukostbuffén? Alla förslag tas tacksamt emot. Har ni dessutom varit på Grand Hotell i Norrköping och vet ungefär hur det ser ut där och känner att ni har någon idé om förbättring så var inte blyga...jag behöver inspiration, tack!

4 kommentarer:

Emma sa...

Efter en vecka på hotell skulle jag vilja se glad frukostpersonal, god juice, nyttigare bröd än croissanter med lite råg i, mycket färsk frukt, varma tomater (det godaste som finns!) samt lagom kokta ägg.

Jag har däremot aldrig varit på Grand så där vet jag inte hur ni har det. :)

Mormor sa...

Till Emma: prova frukosten på Grand. Den är bäst redan nu!

För att profilera sig ännu mer tycker jag att ni ska satsa på en liten internationell avdelning. Alla länder har ju sina frukosttraditioner. En annan idé skulle ju kunna vara en årstidshörna där det finns att välja på sådant som är typiskt för årstiden.Dessutom skulle det inte vara dumt med lite mer fisk och skaldjur. Där kan man ju tänka sig både det ena och det andra!

Sofia sa...

Jag tycker att idén med årstidstema lät kanon. Finns ju massa roliga säsongsgrejer att satsa på. Jordgubbar, färsk sparris, kanske något med färskpotatis på sommaren, äppelkaka, pumpapaj, rödbetor och någon svamstuvning på hösten, någon värmande soppa på vintern och lite jultema med risgrynsgröt, julskinka, saffransbröd och liknande samt ägghalvor och matmuffins med t.ex spenat eller fetaost på våren. Annars är ju ägg i alla former gott; stekt, kokt, äggröra eller omelett. Nu har väl ni inte möjlighet att ha en kock som står och gör omelett men kanske kan ni ha en färdig smet så folk för steka sin omelett med valfria tillbehör till sig själva. Jag tycker att en bra hotellfrukost innefattar sådant som man inte tar sig tid att göra hemma, som omelett, plättar, våfflor och liknande. Fattiga riddare gillar jag så det är ju ett tips. Hemma äter jag gröt och någon sådan har ni väl inte? Vet inte hur det är att varmhålla men havregrynsgröt känns som ett billigt alternativ. Eller kanske mannagrynspudding, om det funkar? Eller ostkaka? Nu blev det visst mycket efterrätter här, men you know me. ;) Kräm gillar jag ju också så det är ju ett förslag, kanske på årstidstemat? Då kan man ju ha olika krämer berende på säsong. Frukt tycker jag att ni har bra, men det är ett måste tycker jag också, samt gärna mycket olika pålägg. Det kanske är att överdriva men när man är utomlands så får man ju ibland Nutella att ha på mackan och det är för himla gott. Går ju även att ha på plättar, fattiga riddare och våfflor. Mitt sista förslag är något som jag själv inte bryr mig så mycket om; nämligen kaffet. Som med mycket annat så vet jag inte vad ni har för möjligheter men det känns ju som det här med kaffedrinkar är lite på modet. Så kanske satsa på något sådant, typ att man får blanda sin kaffedrink själv med olika smaker och grejer. Japp, det var nog allt jag kom på nu, men fråga gärna Johan om du vill ha inspiration, han gillar ju hotellfrukostar vill jag lova!

Tim Anton sa...

Hejsan!

Vi på Grand Hôtel här i Stockholm ställdes inför exakt samma dilemma vad frukost anbelangar. Mina råd är så här- ha gott om inkänningsförmåga och vilja att testa nytt. Ekologiska och närproducerade varor är på ropet just nu- lätt och något billigare att införskaffa om man bor på mindre orter nära bondgårdarna men extremt svårt ibland att hitta en gård varifrån man kan leveranser i större mängder (särskilt vad gäller ägg). Pannkakor, varma tomater, omeletter, laktosfria alternativ (börjar bli allt mer efterfrågade)Ja, det var bara några förslag. Hoppas de kan komma till användning! =)

Med vänliga hälsningar
Tim Anton Mannion.