söndag 5 februari 2012

Minusgrader

Nu är jag trött på det här. På kylan alltså. Att det aldrig kan vara lagom liksom. Först regnar det typ hela december och när det blir anuari kommer vargavintern med massa med kyla. Imorse hade vi -23 grader. Det är alldeles för kallt. Trots att solen ser väldigt inbjudande ut vågar vi oss inte ut i vädret. Lucas kan ju förfrysa både fingrar och kinder. Den här årstiden är inte lätt för en 2-åring. Som grädden på moset har vattnet i köket frusit. Vi får till viss del skylla oss själva eftersom vi aldrig kom till skott med isoleringen runt rören under huset. Men man blir väldigt handikappad utan rinnande vatten. Diskmaskinen är full och i diskhon står det fullt med smutsiga tallrikar och kastruller. Nej, nu får det vara nog! Hoppas hoppas hoppas att det blir lite mildare i veckan så det släpper. På morgonen har vi 11 grader här inne i huset. Det är ju ingen som eldar i kaminen på natten och det tar ungefär två timmar innan tempen ligger runt tjugo grader. Det är väldigt kallt på golvet hela tiden så man tinar aldrig upp om fötterna och fingrarna när man leker. Jag längtar verkligen till våren och sommaren. Då känns livet så mycket lättare.

2 kommentarer:

Emma sa...

Vi brukar också ha rätt kallt inne om morgnarna, fast när det är som kallast ute har vi faktiskt lite elvärme på som stöd, just för att slippa det där råa.. det gör ju inte såå mycket på elräkningen heller om man istället för 11 när ma vaknar har 15-16, men däremot för det inre välbefinnandet. :)
Jag går inte en millimeter på våra golv här hemma utan dubbla strumpor/sockor och fårskinnstofflor, haha, så jo, golvkallt vet jag allt om så jag avundas er inte. :P

Mormor sa...

11 grader!!!!