fredag 1 januari 2016

Summa sumarum 2015

Året 2015 är slut och det är dags att summera vad det gångna året erbjudit. Vid första tanken så känns det inte som det hänt så väldigt mycket men sätter man sig ner och funderar en stund så är det en del.
 

Januari

bjöd på lite snö. Lucas åkte skridskor flera gånger och man kunde även gå på isen på sjön. Nichlas fick inte vara med för han hade fortfarande problem med sitt knä.
 


Vi fick vara med och fira minsta kusinen Liros dopdag.
 
 
Lucas fyllde fem år och bjöd på kalas i flera dagar.
 
 
Nichlas gjorde sin efterlängtade korsbandsrekonstruktion och låg hög på morfintabletter i tre dagar. Det är inget roligt minne jag har men är ändå glad över att vi tog oss igenom det. För Nichlas knä fungerar faktiskt riktigt bra så här nästan ett år senare!

 Februari 

Efter att fått den fina pengagåvan av min farmor brände pengarna i fickan. Under februari månad kan man läsa på bloggen om planer på att tatuera sig och göra fina naglar. Det är även nu vi bokar vår härliga semester till Mallorca. Nichlas hoppar på kryckor men krigar på med rehabiliteringen.
Sofia fyller 35 år och strax där efter kom vintern tillbaka med mer snö.
 
Gammelfarmor ställer till med stort kalas på mitt jobb och vi träffas hela tjocka släkten.
 
 
Lucas börjar på simskolan och gör stora framsteg i vattnet.
 

Mars 

Lucas får ny loftsäng och ny inredning till sitt rum denna månad. Nichlas kastar kryckorna efter lite mer än 2 månader och jag får min efterlängtade tatuering! Nichlas blir uppsagd från sitt jobb.
 
 

April

Början av april bjuder på vårväder och månaden fylls av utflykter. Kottebanan och Sneek Peek hos Bamse i Kolmården. Vi åker till Linköping och äter glass medans Nichlas är på anställningsintervju i hemlighet. Vi oljat trallen och jag tar självklart årets allra första dopp!
 
 

Maj 

I maj börjar Lucas lira fotboll i Österviking och vi besöker "drakshowen" i Sörping där Lucas får göra sin egen drake. Vi gör pricktest hos allergdoktorn som inte visar någon förändring. Lucas badar första gången för året i sjön och har simavslutning på simskolan. Jag börjar min löparträning och gör framsteg med min fitbit på armen. Springer "femman" under halvtimmen för första gången. Nichlas debuterar med 1,5 km i spåret första gången efter skadan och Lucas får gå på sin allra första IFK-match.
 

Juni 

I början av juni kommer sommaren. Vi går på kusinernas skolavslutning och badar i deras pool flera dagar i streck. Vi åker till Grensholm första gången för året. Bebisarna fyller ett år och ställer till med gemensamt kalas.
 
 
Vi plockar de första smultronen i slutet av månaden och är också iväg på självplock av jordgubbar. Vi får även träffa nytilskottet Ossian för första gången.
 

Juli 

Nichlas får nytt jobb och jobbar således sista dagen på sitt gamla. Leia får förskoleplats och hon får även åka till Finspångs badhus för första gången. Vi firar träbröllop och plockar hallon och åker till Kolmårdens djurpark.
 

Augusti 

I augusti åker vi på minisemester till huvudstaden och går på Grönalund och TomTits. Vi besöker även Skänninge marken. I slutet av månaden åker vi till Mallorca. Nichlas börjar på sitt nya jobb som SOS-operatör.
 

September  

Lucas har halsfluss och Leia börjar sin inskolning. Livet börjar så sakterliga återgå till sitt normala tillstånd efter semester. Jag börjar ladda för jobbstart.
 

Oktober  

Jag börjar jobba efter 1,5 års mammaledighet. Nichlas fyller 30 år och vi har kalas i SOK-stugan.
 
 
Leia klipper håret för första gången och vi firar Halloween med ett besök på Kolmårdens djurpark.
 

November

Lucas tappar sin första tand i november. Jag är stressad i livet. En av årets tyngsta månader.
 

December  

Fortfarande en tung tid i livet. Dagarna flyter ihop och Nichlas och jag bara jobbar och jobbar om varandra. Vi hinner knappt ses. Lucas har luciatåg på förskolan. I slutet av månaden och även i slutet av 2015 får vi lite ledigt och kan pusta ut. Nu blickar vi framåt och skålar in det nya året på varsitt håll.
 
Det ska bli spännande att se vad år 2016 har att erbjuda!
GOTT NYTT ÅR!
 


Inga kommentarer: