lördag 23 januari 2016

Lucas snart sex år

Han är inte så liten längre min äldsta. Om fem dagar fyller han sex år. Det känns otroligt. Om bara ett halvår väntar förskoleklass. Han är stor också min Lucas på många sätt. 119 cm lång och ca 22 kg tung med en skostorlek på 31. Han är smart också och har lätt för att lära sig saker. Just nu är det mycket läsa och skriva som gäller. Han har nästan knäckt koden och är jätteduktig. Han kan hela alfabetet och det rabblar han flera gånger om dagen. Viljan att lära finns. Lucas älskar att testa på nya saker. Han bangar aldrig när det är tävling eller stafett. Han gillar att vinna och blir lite sur när han inte gör det. Han har många järn i elden och vill hinna med alldeles för mycket på för kort tid. Cirkusgympa, breakdance  och judo. Just nu spelar han fotboll och håller på med hockey. Är saker och ting inte utmanande nog tröttnar Lucas ganska snabbt. Han är full av outtröttlig energi och älskar att gå till förskolan. Han är däremot inte så förtjust i att bara vara hemma och har svårt att komma till ro och leka nåt på egen hand. Däremot leker han bra med andra. Nästan alla. Han föredrar dock att leka med äldre barn. På förskolan har han en bästis som heter Viggo.
Lucas gillar sötsaker. Veckans höjdpunkt är på fredagen när han får äta godis och titta på film på paddan. Film är nåt han uppskattar och fick han skulle han kunna sitta flera timmar i streck. Tv-spel är också kul!
I matväg går det mesta ner. Favoriterna är kyckling och pannkakor men lax ligger också högt på listan. Han äter inte råa tomater, lök, squash eller paprika.
Blir Lucas uttråkad retas han och trotsar. Uttråkad blir han lätt här hemma. När han blir stor ska han jobba med samma sak som pappa säger han.

Min lilla stora kille som är så duktig på allt han tar sig för. Vad skulle vi göra utan dig?!

1 kommentar:

Sofia sa...

Stort grattis till Lucas, världens bäste sexåring!