måndag 15 oktober 2012

Mille Eric Lionel

 
Det var spännande när vi i lördags begav oss till Gårdeby kyrka för kusin Milles dop. Lucas var finklädd, precis som pappa, med skjorta, väst och kavaj. Superstiliga båda två förstås. Han var taggad och visste att det vankades tårta omman var duktig i kyrkan. Vi bestämde oss snabbt för att låta honom ta med sig nappen och kissen in..mest för att han skulle hålla sig lugn. Och lugn var han och jätteduktig. Han "hyschade" till och med till sina kusiner en g¨ng och tyckte de skulle sitta stille i sina bänkar. (de var också duktiga förstås) Lucas tog även en psalmbok som han duktig höll i knäet precis som vi andra.


En annan som också var duktig var självklart huvudpersonen Mille. Så söt och fin i sin dopklänning med grönt band. Även Johan och Sofia hade matchat med gröna kläder och accessoarer. Mille tyckte dock inte att kantorn (heter det så?) spelade bra eller att gästerna sjöng vackert för så fort det var dags för psalm blev han lite ledsen. Att duscha huvudet var inte heller nån hit=)

Sofia hade ägnat sju år åt att baka och det fanns bullar, chokladbollar, nötdrömmar och havreflarn. En stor eloge ska hon ha eftersom hon bakat allt ägg- och mjölkfritt. Jättegoda och fina tåror också. Även där fanns mjölk- och äggfritt för de två små pojkar med allergi. Lucas gillade tårtan som hade en krispig botten. Jag undrar vad det var gjord av.



Vi i lilla familjen Berggreen vill tacka Mille och hans föräldrar för en jättetrevlig tillställning. I like it! Mycket folk i fina kläder och gott fika. Precis i min smak med andra ord!

1 kommentar:

Sofia sa...

Mille tackar så mycket för den fina presenten!