lördag 3 mars 2012

Pannkaksfrulle

Häromdagen fick pappan pannkakor när han kom hem från jobbet. Lucas hjälpte mig att vispa ihop alla ingredienser och ville även vara med att steka. De mjölk- och äggfria pannkakorna är helt okej i smaken men när de får svalna blir de gärna lite sega..slut tog dom i alla fall och det brukar vara ett bra tecken.

2 kommentarer:

Emma sa...

Hur gör du de pannkakorna? Köpte en kokbok på bokrean med detta recept:

4 dl ljummet vatten
10 g jäst
3 dl vetemjöl
100 g mjölkfritt margarin
2 krm salt
2 krm socker

Smält margarinet o låt svalna. Smula jästen, rör om med lite av det ljumma vattnet tills jästen löser sig. lägg i vetemjöl, salt o socker o blanda till jämn smet, blanda ner resten av vattnet. låt jäsa i 30 min. vispa ner det avsvalnade margarinet.

ska stekas med så lite smet i pannan att det precis täcker, står det, "Ovansidan ska vara fast och glanslös som en gammal ostskiva" när det är dags att vända. :P haha.

Elin sa...

Jag har ett recept med bakpulver så man slipper jäsa jästen. Har testat tre olika och hittat ett som är bäst. Ska nog prova ditt också nångång bara för att..kanske är det asbra med jäst..men då behöver man ju framförhållning förstås=)