onsdag 9 november 2011

KATASTROFDAG

Dagen började bra då vi fick Dagens Ros i tidningen för trevligt bemötande på jobbet. Alltid kul med uppskattning för det får man så väldigt sällan i min bransch. Dock fallerade den goda stämningen ganska snart när min chef fått ett långt mail med klagomål. Lagom när man skakat av sig det dåliga humöret ringer fröken från dagis. Shit! tänkte jag. Har Lucas blivit sjuk? Men icke..eller jo..men självklart var det allergin IGEN! Hela personalstyrkan var i uppror då Lucas tydligen (på nåt mystiskt vis) fått tag i någon annan unges pipmugg och bäljat i sig mjölk. Som tur var blev det inte så mycket mer än kräks. Inga utslag, ingen trötthet och han blev snabbt sig själv igen. Nu har de på dagiset bestämt sig för att "de inte klarar av" det här. Jag är så fruktansvärt upprörd att jag inte vet var jag ska ta vägen. För det första tycker jag inte om att de pratar om min son som han vore handikappad. Fröken hann med att både föreslå "allergianpassat" dagis och "personlig assistet" men hallå..han är inte utvecklingsstörd utan bara känslig mot två ynka livsmedel. Det är ju inte så att han en megalång lista med saker han måste undvika. Mjölk och ägg är det enda och jag, som faktiskt har rätt mycket kött på benen vad det gäller dessa saker med tanke på mitt jobb, tycker att det borde vara rätt simpelt. Men de klarar inte av sitt jobb uppenbarligen och nu är "högsta hönset" inkopplat och vi väntar på krismöte. Om det blir förflyttning eller nåt annat får framtiden utvisa. Skönt att vi inte ska dit nu på fem dagar för det känns ju inte kul att lämna över sitt barn till någon som man inte kan lita på!

4 kommentarer:

Emma sa...

Jag tycker att personalen borde börja på ett "barnanpassad" förskola. Morr.

Sofie sa...

Vilken förskola går din son på???Jag själv jobbar på en förskolan o vi har ett barn som inte tål ägg, mjölk o mjöl o vi klara de gallant hur kan er förskola inte klara de.. Kan de vara östra ryd han går på???

Elin sa...

Sofie: Jag kanske ska lämna det osagt var han går men det är otroligt hur nonchalant personalen varit vi. Jag kan knappt bärga mig inför mötet på måndag!

Elin sa...

Sofie: Jag kanske ska lämna det osagt var han går men det är otroligt hur nonchalant personalen varit vi. Jag kan knappt bärga mig inför mötet på måndag!