lördag 10 september 2011

Lucas 19 månader

Jag var inne på Emmas blogg nyss (http://blogg.alltforforaldrar.se/irrelevant/) och läste ett inlägg som hon skrivit om sin yngsta son. Han är ungefär en månad yngre än Lucas och jag känner ofta igen mig i det hon skriver. Jag har bara träffat pojken en gång men känner på mig att han och Lucas är rätt lika.

Hursomhelst så hade hon radat upp de ord som hennes son använder på daglig basis. Även Lucas har blivit riktigt haj på att uttrycka sig verbalt. Tror att han lär sig väldigt mycket av de andra barnen på dagis. bara på några veckor har han utvecklat sitt ordförråd enormt. Han tycker även att det är roligt att "härma" när någon annan säger något.

De saker han säger riktigt bra är:

Mamma
Pappa
Kisse
Kissa
Sko
Äpple (låter mer som bäbble)
Nappen (beppe)
Kom!
Hoppa (hocka)
Läsk (dess)
Kex (kess)
Sängen (nenne)
Soffa (gocka)
Tänder (nenne)
Vatten (kacka)
Flaska (kacka)
Macka (kacka)
Kaffe (kacka)
Bil (brum)
Hallon (woawoa)

osv osv!
Han säger även massa namn på de närmaste i familjen. Han har blivit så stor min lilla plutt.

2 kommentarer:

Emma sa...

visst är det häftigt? :) vi jämför ju så mycket med eddie också, som när han började dagis (vid 18 mån) bara sa ett par ord - till julveckan samma år då det liksom släppte o han babblade på. nu går det inte att hejda honom, haha. :P

Emma sa...

Sv: Yes, 18:e it is men det är okej, det är viktigare att du kommer till mig på blingovisning den 30 oktober, haha ;) ta med dig nån (tessan kanske?) om det känns bättre?