onsdag 23 september 2015

Inskolning

Den går framåt inskolningen. Det är dock inte alls som jag minns att det var med Lucas. Där var det lite mer "pang på rödbetan" liksom. Redan tredje dagen lämnade vi Lucas själv första gången. Visserligen bara en stund men ändå. Åt gjorde han också första veckan och då inte i sällskap av nån av oss. Leia är inne på andra, och sista, veckan nu. Imorgon är det torsdag. Idag var det första gången hon fick prova att sova på förskolan. Hon hade sin fina rosa vagn med sig. Eftersom hon numera kliver upp runt fem på morgonen är hon supertrött efter lunch. Hon somnade gott efter bara några minuter i vagnen. Jag satt hemma och väntade på samtal från pedagogerna med ett besked om hon somnat eller ej. Visserligen sov hon bara dryga timmen men det känns så bra att hon är så pass trygg att hon kan somna där. Sen gillar hon ju att sova i vagnen. Så är det ju bara. Och Lejon-Di var med förstås.

Igår åt vi mat för första gången. Jag var med och fick också äta. Det var en kladdig historia. Leia har inte riktigt förstått det här med sked så hon kör med händerna rakt av. Det går oftast bra men man kan få assistera litegrann. Dock har jag sett att hon börjat "peta" lite med skeden (hon får en sådan även om hon inte använder den) i skålen/tallriken. Det går åt rätt håll. Leia åt bra igår i alla fall och hade gjort det även idag. Imorgon är det dock soppa. Kan bli en knivig situation. Betvivlar att hon gillar det. Men efter får man ju pannkaka. Det är ju gott!

Hon har blivit stor damen. Tycker hon växt massor bara de här två inskolningsveckorna. Tänk vad vi kommer missa sen! Aj vad det svider i mammahjärtat. Men så får man inte tänka. Om en vecka sover jag så här dags. Då ska jag upp imorgon klockan 4 ungefär. Känns en smula overkligt men spännande!

1 kommentar:

Mormor sa...

Lilla kladdis!