söndag 9 december 2012

Andra ljuset är tänt



Andra advent idag och tiden går snabbt. Våra planer för söndagen låg på is då Lucas lyckades få feber igår. Men imorse mådde han bättre och vi började morgonen med lite pepparkaksbak. Lucas allra första pepparkaksbak. Det var kul att hjälpa mamma med att trycka ut figurerna i den goda degen. Formarna hade Lucas valt ut själv. En igenkott, en snigel, en räv, en nalle och en älg. Första plåten brände vi. De blev helt kolsvarta. Men efter det blev det bra. Pepparkakorna blev något tjocka men ändå väldiga goda. Efter det skulle mamman slänga ihop en saffransdeg var tanken men då pappan lämnat hjärnan hemma vid veckohandlingen och glömt köpa saffran blev det andra bullar istället. Jag gjorde vanliga släta vetebullar med mandelmassefyllning men strösocker på. Tror de blev goda för det finns inte en enda kvar.

Till lunch åkte vi till farmor och Erland för att fira Erlands och Tindras födelsedag. Där var det fullt hus och fullt ös. Massa roliga barn att leka med och Lucas ville självklart inte åka hem när det var dags. Dock gick det bra när vi upplyste busungen om att Sofia, Johan, Mille och mormor och morfar skulle komma hem till oss och adventsfika.

En mysig kväll och julstämningen har höjts ännu en smula. Fick ju även preimäranvända den fina Disney-servisen som Nichlas inhandlat.





1 kommentar:

Morfar sa...

Tackar för jättegod adventsfika och trevlig
samvaro....