måndag 2 september 2013

Ett minne blott

Som vi längtat och väntat på att få åka iväg utomlands. 2009 var vi i Turkiet (Lucas låg i mammas mage) och det är ju en halv evighet sedan. Efter att nu äntligen fått åka iväg tillsammans alla tre kan jag knappt vänta till nästa resa. Det var verkligen rysligt underbart. Att få åka utomlands och bara slappa det är RIKTIG semester det. Vi har haft det superbra i Bulgarien och det känns ledsamt att vara hemma i kalla Sverige. Hösten kan ta sig därbak. Solbrännan börjar blekna och att kolla på alla 300 bilder från resan får mig att längta tillbaka allaredan.
 

Här sitter vi i planet på gång till Burgas i Bulgarien. Klockan är sisodär 19.00 och vi är lagom trötta efter tre timmar i bilen. Lucas var spänd på att få åka flygplan och skötte sig jättebra hela tiden. DVD:n gjorde succé i planet men också under veckans gång. Resan gick snabbare än vad vi trott. 2.50 dit ocg 2.40 hem.


När vi anlände till hotellet var klockan 00.00 Bulagrisk tid. Det var mörkt och svårt att se var vi hamnat nånstans. Lucas somnade i bussen till hotellet. Det var bara vi som skulle till Obzor s¨vi fick en minibuss alldeles för oss själva. Busschauffören pratade ingen engelska och körde som en biltjuv. 1 timme tog det från flygplatsen. Lucas sov fortfarande när vi checkade in och fick våra all inclusive-armband. På bilden ser ni utsiktet från vår balkong. Tyvärr skymde trädet en stor del av utsiktet men poolen syns bra och liksaså havet som skvalpade mysigt när man skulle sova. I byggnaden bredvis poolen fanns receptionen, kiosken, puben, baren och matsalen. Hotellet var jättefint och fräscht. Inte ens jag blev äcklad nånstans och kunde gå barfota utan att kräkas. Maten var god och man hann inte tröttna på en vecka. Poolområdet var mysigt och där fanns olika aktiviteter för den som ville. Miniclub och minidisco för de minsta och volleyboll och dart för de äldre. Rummen var fina. Lucas fick ett eget rum med bäddsoffa och tv. AC:n ingick och funkade jättebra. Rummen var alltid svala och sköna och det behövdes för ute var det 30 grader varje dag.


Första dagen vid havet. Vi gick upp strax före åtta för att inta frukost. Jag har nog ätit en hel liter nutella skulle jag tro och hur mycket vattenmelon och nektariner i sockerlag som helst. Lucas åt mest rostade mackor med smör. Efter frulle intog vi stranden där vi badade och solade och grävde i sanden tills det var dags för lunch.


Nichlas allra första öl som jag hämtat i poolbaren. All inclusive is the shit! Det blåa staketet i bakgrunden på bilden är staketet in till poolen. Så nära hade vi det till havet.


På den här bilden har vi precis ätit kvällsmat. Det blev mycket pizza och pomme för Nichlas och mycket fetaost för mig. Lucas åt soppa och pasta men också köttbullar och ris och potatis. Inga allergiincidenter och personalen var snäll och omtänksam. Det fanns alltid en "äldre" dam där som var suberb på engelska som hjälpte oss. En lunch när det var korv som var fylld med ost fixade hon egen korv till Lucas. SERVICE!
På kvällarna var det skönt att sitta ute på terassen då solen gick rätt lågt. Man hade värsta utsikten. Vackert för ögat!


Nichlas guppade mycket i vågorna. Den första dagen var det lagom stora vågor och gul flagg. Torsdagen och tre dagar framåt var det röd flagg och väldigt strömt. Då fick vi hålla i Lucas för att han inte skulle försvinna..till hans stora förtret. Badvakten visslade frenetiskt i sin pipa. Men vattnet var varmt och jätteklart. 26 grader minst. Nichlas snorklade och plockade snäckor åt Lucas på havets botten.

 
Nichlas och Lucas har intagit poolen. Här var det noga att man "paxade" plats redan på morgonen annars blev man utan. Vi paxade vid frukost men anlände inte förrän på efetrmiddagen. Poolhanddukar fanns alltid att låna. Lucas gillade nog poolen bättre än havet och badade länge länge. Den som uppfann simpuffar borde få ett pris. Världens smartaste uppfinning! Lucas kunde till och med vara i poolen på egen hand under uppsikt såklart. Han hoppade från kanten och simmade och dök. Tre dagar lekte han med en äldre tysk pojke vilket han tyckte var resans höjdpunkt.


Lucas valde ut en hink med spade och vattenkanna i vår lilla kiosk på hotellet.


Godis, läsk och chips varje dag. Lucas åt Pringle`s som besatt..till och med på stranden! Och tänk att man kunde ta läsk till frukost..det ni!


Både mamman och pappan blev nedgrävda i sanden. Så även Lucas.


På kvällarna gick vi en sväng på "stan". Fanns mycket att handla och titta på. Lucas var oftast ganska trött. Vi hittade ett ställe med hoppborg och en sådan här uppblåst rutschkana. Dit gick vi fyra kvällar i rad och betalade 25 kronor för att få hoppa i en kvart. Lucas tyckte det var jättekul. En dag fick han testa att hoppa studmatta medans pappan fick massage. Vi skulle ha åkt häst och vagn men det hann vi inte med. 
 
Har hur mycket saker som helst att berätta om. Men det får duga så här så länge. Resan till Bulgarien var helt klart den bästa veckan på hela semestern!

3 kommentarer:

Morfar sa...

Härliga bilder men inte så långt till nästa år och resa...

Mormor sa...

Det ser jättehärligt ut, snart r det vår tur! Avis???

Sofia sa...

Avundsjuk, jag är så avuuuundsjuk!!... Skämt åsido, ser för j...a (rent ut sagt) skönt ut. Vilken härlig semester ni verkar haft! Jag längtar ihjäl mig tills vi får åka men jag måste faktiskt erkänna att jag tror Mille är för liten än. Iallafall om man vill hänga på stranden hela dagen, men om ett par år så. :)