fredag 18 augusti 2017

Jag lever..

Jodå jag lever..fast det kan vara svårt att tro. Nu är sommaren slut. Jag tror vi hade den allra sista dagen med riktigt vackert väder igår. Sommaren har väl varit sådär. Inte urkass men ändå inte speciellt bra, vädermässigt alltså. Lite oförutsägbar på nåt sätt med mörka moln ena sekunden men solgass nästa. Sommarens väder har dock inte bjudit på nån nederbörd så torrt är det så det förslår.

Jag är nöjd med årets ledighet. Lite trist att vi fick dela på oss jag och Nichlas men ändå skönt för barnen som fick riktigt långt sommarlov. Lite utflykter så som Gröna Lund, Valla och Kolmården men ingen megastor resa. Mycket bad såklart. Nästan varje dag, i sjön senast idag trots dåligt väder. Inte massvis folk vid badplatsen nån gång under sommaren. Kvällstid har det varit nästan tomt och det är najs. Varmt i vattnet iaf. Säkert 25 grader. Lucas simmar på bra. Börjar få in rätt teknik. Leia badar bra med puffar och hoppar obehindrat från bryggan. Det eviga tjatet för att försäkra sig om att inga fiskar eller hajar finns i närheten kan man leva med.

Leia är, och har varit, blöjfri i ungefär 2 månader. Bajseriet var svårt först men nu över min semester har vi fått "kläm" på även det. Haha. Nattblöjan är även den ett minne blott.

Leia har blivit stor. Fortfarande lite "efter" eller vad man säger. Lite liten i sättet men nu kommer rollelekarna mer och mer. Hon leker mycket med sina dockor. Pojkdockan som hon nyligen fått är favoriten. Han heter Oskar (som favoritkompisen på förskolan) och han får bada, sova, äta och hoppa studsmatta. Språket går också framåt. Sakta går det och jag börjar bli otålig. Hon kan massvis ord. De flesta faktiskt. Vissa är hennes egna liksom som bara vi närmaste förstår men det mesta låter som det ska. Några meningar kör hon också med 3-4 ord sådär. Några standardfraser hon använder. "Nu är det mat!" "Pappa/mamma åker bil!" "Sova soffan." "Bada sjön". Annars kör hon mest 2 ordsmeningar och ord liksom. Jag förstår henne väl men jag önskar hon kommit längre. Kollar på andra 3-åringar, jämför med Lucas och blir lite ängslig. Men det kommer när det kommer. Och behöver hon lite extra hjälp av logoped längre fram är väl det okej. Jag känner mig mest frustrerad för att hon skulle få det lättare i vardagen om hon kunde uttrycka sig så alla förstår. Leia fattar iaf helt klart vad man säger till henne och kan ta instruktioner. Om än motvilligt ibland. Hahaha.

På måndag börjar Lucas skolan. Första klass. Han är taggad och vi andra också. Kommer bli bra. Jag hoppas han lär sig mycket och får sig lite utmaningar så han inte tröttnar. Kompisarna i klassen står högt på listan och det känns som om klassen är bra och stabil. Ska bli spännande att få träffa hans nya lärare som jag ännu inte gjort.

Jag har jobbat en hel vecka på mitt nya jobb. Nästa vecka blir första riktiga veckan med fullt barnantal. Kommer bli bra. Det är kul och utmanande och nervöst. Skönare tempo och mindre slitsamt för kroppen än på mitt gamla jobb. Helt klart rätt byte fast jag kan sakna delar av mitt gamla jobb ibland.
Jag kämpar på med löpningen. 3-4 ggr i veckan. Har kört lite mer än milen några gånger och det funkar bra. Har gått upp lite över sommaren och hoppas kunna gå ner dom kilona till jul.

Ja. Annars är det mesta sig likt. Taggad för en bra höst. Hoppas på friska och glada barn och flyt i rutinerna. Back to reality helt enkelt. Det får bära eller brista!

Inga kommentarer: