onsdag 17 december 2014

Leia 6 månader

Förra veckan var vi på halvårskontroll(!) på BVC och träffade barndoktorn. Det var en trevlig doktor som iaf jag inte träffat förut. Lite yngre sådär. Visserligen uttalade hon Leias namn fel men folk verkar ha problem med det i allmänhet. Det är lite märkligt. Det finns nästan 2000 personer i Sverige som heter Leia och namnet ligger på 63:e plats i listan för tjejenamn. Dessutom är väl prinsessan Leia från Start Wars vida känd? Visste ni att namnet Leia betyder just härskarinna och att det på hawaiianska betyder "blomma från ovan"? Kanske en bra idé för en tatuering tänker jag.

Tillbaka till BVC-besöket då. Det gick bra. Leia visade vad hon kunde och att hon är lite "sen" med att vända sig och sitta var det ingen som brydde sig om. Inte jag heller för den delen. Så länge hon är nöjd och glad och ser fin ut, vilket doktorn tyckte, är jag lycklig. Inga tecken på allergi ännu dessutom vilket gör mig lugn i själen. Leia väger nu nästan 8500 gram och är 69,4 cm lång. Inte konstigt att kläderna börjar bli för små. Storlek 74 har vi inte så mycket av dock. Det var nog en storlek som Lucas inte hade så länge. Leia måste ha väldigt långa ben då de flesta byxor är lite korta i benen.

Nu är tjejen besiktad och klar i alla fall. Sen får vi se när hon känner för att lära sig att göra annat än att bara ligga. Hon har ju nu iallafall accepterat att ligga på magen längre stunder så det tar sig. Jag har dock svårt att tro att hon lär sig gå vid 9 månader som sin storebror men jag är övertygad om att hon besitter massa andra färdigheter.

1 kommentar:

Sofia sa...

Vilken liten tjockis Leia är! Har ju för länge sedan passerat Felix (han vägde 7950 g) och är väl i Milles klass numera. Har ingen 6-månaders vikt på honom, men han vägde 8340 g vid 5 1/2 månad och 8790 g 7 månader gammal. Lite längre än Mille är hon dock och i den här takten har hon nog snart passerat honom viktmässigt också. Milles kurva planade ju ut rejält efter att jag slutat amma, så efter 7 månader är det ganska blygsamma viktökningar.
Tycker för övrigt inte att Leia är "sen" med att göra vissa saker. tror nog bara inte du kan jämföra henne med Lucas, är ju inte många som är så tidiga på att gå som han var.